HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirterek, "Genel seçimlerdeki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu söyledi. Biz de 'olabilir' dedik prensip olarak" dedi. Yapıcıoğlu, "Henüz netleşmiş, kesinleşmiş bir şey yok" ifadelerini kullandı.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere de değinen Yapıcıoğlu, partisinin ittifak görüşmeleri olduğunu dile getirdi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birkaç görüşmemiz oldu" diyen Yapıcıoğlu, "En son geçen çarşamba günü görüştük. Genel seçimlerdeki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

Bozdoğan-34 operasyonu: 41 şüpheli yakalandı Bozdoğan-34 operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

"Biz de 'olabilir' dedik prensip olarak. Bununla ilgili heyetler kuruldu. AK Parti'den üç kişi, HÜDA PAR'dan üç kişi olmak üzere bu görüşmeleri yürütüyorlar. Fakat henüz netleşmiş, kesinleşmiş bir şey yok."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın 2. kez toplanacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, ücretin kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini ifade etti.