Gündem

Hollanda Milli Takımı'nın kamp yaptığı otel önünde havai fişekler patladı

Türkiye - Hollanda maçına doğru... Berlin’de Hollanda Milli Takımı'nın kaldığı otelin önünde Türk taraftarlar sabaha karşı havai fişek attı. Taraftar grupları ortak çağrı yaptı. İstiklal Marşı sırasında bozkurt işareti yapılacak.

Loading...

Abone Ol

A Milli Takım'ın EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'yla oynayacağı maç öncesi Berlin'deki Türk taraftarlar, Hollanda Milli Takımı'nın kamp yaptığı otelin önünde havai fişek patlattı.

Hollandalı futbolcular gece uykularındayken patlama sesleriyle neye uğradığını şaşırdı. Hollandalı Ultras hesapları X'ten paylaştıkları videolara "Türk taraftarlar, dün gece Hollandalı oyuncuların Berlin'deki otelinde havai fişek patlattı. Bu gece Hollanda mı kazanacak yoksa sokaklar korna çalan arabalarla mı dolacak?" notunu düştü.

Otel önünde gece yarısı havai fişek patlatma adeti eskiye dayanıyor. Galatasaray'ın 1992'de İngiliz devi Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nden elediği İstanbul'daki maçtan bir gece önce de Sarı-Kırmızılı taraftarla bunu yapmış ve futbolcuların uykusu bozmuştu.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda bu akşam TSİ 22.00'da başlayacak maçı Fransız hakem Clement Trupin yönetecek.

EURO 2024'te yarı final için sahne alıyoruz EURO 2024'te yarı final için sahne alıyoruz

BERLİN'DE BOZKURT ALARMI

Milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki gol sevincinde Bozkurt işareti yaptığı için ceza alması nedeniyle Avrupa ve Türkiye'de tansiyon yükseldi. Berlin'deki maç öncesi Alman polisi tüm eyaletlerden yardım istediği öğrenildi. 

Berlin'deki maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yerinde izleyecek. Alman güvenlik güçleri önlemlerini en üst seviyeye çıkarmış durumda.

Öte yandan, "Turkish Ultras" taraftar grubu, İstiklal Marşı sırasında bozkurt işareti yapma çağrısında bulundu. Taraftar grubu şu açıklamayı yaptı:

"İstiklal Marşımız okunurken tribündeki bütün taraftarlarımızı Bozkurt işareti yaparak, Bozkurt işaretinin 'ırkçılık' değil, 'Türklüğün ulusal sembolü' olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Bileti olan ve olmayan bütün vatandaşlarımızı, maç öncesi yapılacak olan korteje ve sokaklara davet ediyoruz"

Kaynak: Haber Merkezi