Batılılar'ın "Bu Türkler de fazla oldu" dediğini duyar gibiyiz! Bayrak adamımız Merih’e verilen 2 maçlık ceza bu öfkenin ispatı! Peki, 'Çılgın Türkler’i yıldırabilecek bir gözdağı var mı? Cevabımızı Avusturya maçında verdik, şimdi sırada Hollanda var. Sahada 11, saha dışında 100 milyon Türk, yüreğimizle varız. Yarı final için kararlıyız. İnanıyoruz, Almanya'yı değil Avrupa'yı sallayacağız.

Hazırlık maçında 6-1 yenildiğimiz Avusturya'yı, EURO 2024'te saf dışı bırakmayı başarmıştık. Şimdi de en son 2022 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde 6-1 kaybettiğimiz Hollanda’dan rövanşı almak için sahadayız. Portakallar’a karşı 4 kez kazandık, 4 kez berabere kaldık ve 6 kez kaybettik. Rakibimiz 21 gol atarken, biz onların filelerini 14 kez havalandırdık.

A Milli Takım'da kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, bu zorlu maçta forma giyemiyor. Milli Takım'da cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın ise sahadaki yerini aldılar. Hollanda'da ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

Ay-Yıldızlı ekip, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi üçüncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında yarın karşılaşacağı Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip oluyor. İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Türkiye'nin Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Türkiye, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve saat 22:00'de başlayan Hollanda-Türkiye maçı TRT 1'den canlı yayınlanıyor. Maçın hakemi ise Fransız Clement Turpin. 

Kayserispor Sinan Kaloğlu ile anlaştı Kayserispor Sinan Kaloğlu ile anlaştı

Kritik maçın muhtemel 11'leri ise şu şeklide:

Hollanda'nın muhtemel 11'i: Verbruggen, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Simons, Malen, Gakpo, Depay.

Türkiye Muhtemek 11'i: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler.