Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren baskın oynayan Hollanda, 20. dakikada Cody Gakpo'nun golüyle öne geçti. Ronald Koeman'ın öğrencileri, Gakpo'nun bu golüyle soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Hollanda, 63. dakikada Gakpo'nun bir kez daha fileleri havalandırmasıyla farkı artırmak istese de, VAR incelemesinin ardından gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Maçın son bölümünde kontrolü elden bırakmayan Hollanda, 83. dakikada Gakpo'nun şık asistiyle oyuna sonradan dahil olan Donyell Malen'in golüyle farkı ikiye çıkardı. Malen, uzatma dakikalarında bir kez daha sahneye çıkarak 90+3. dakikada skoru 3-0'a getirdi ve maçın sonucunu belirledi.

Mourinho'dan Martin Terrier'e onay! İlk temas kuruldu Mourinho'dan Martin Terrier'e onay! İlk temas kuruldu

Bu galibiyetle Hollanda, EURO 2008'den bu yana ilk kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Hollanda'nın çeyrek finaldeki rakibi, Avusturya ile Türkiye arasında oynanacak maçın galibi olacak.

Hollanda, turnuvada D Grubu'nu Avusturya ve Fransa'nın ardından üçüncü sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselmişti. Turnuvaya veda eden Romanya ise tüm takımların 4 puan topladığı E Grubu'nu ilk sırada bitirmişti.

Editör: Yağız Atay