Hizbullah, İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentin'de üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ve yardımcısının öldürüldüğü saldırısına, askeri karargah ve kışlalarını hedef aldığı 20 İHA ve yaklaşık 200 roket atarak karşılık verdi. 

Rusya'dan kritik karar! Taliban terör örgütleri listesinden çıkıyor... Rusya'dan kritik karar! Taliban terör örgütleri listesinden çıkıyor...


İsrail, savaşı Lübnan'a yayma hedefi kapsamında önceki gün Lübnan'ın güneyindeki sahil kenti Sur'da bir araca hava saldırısı düzenledi. 
Lübnan Hizbullahı, İsrail`in düzenlediği hava saldırılarında üst düzey komutanlarindan Muhammed Nime Nasır ve yardımcısının şehid olduğunu duyurdu. 
Lübnan Medyası El-Meyadin, Hizbullah'ın bu saldırının ardından 200`den fazla roket ve 20 insansız hava aracı ile İsrail'in askeri karargahlarını bombaladığını duyurdu.
Hizbullah'tan yapılan açıklamada, bu operasyonların,  Muhammed Nime Nasır'ı hedef saldırılara karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi. 
Hizbullah açıklamasında ayrıca hedef alınan askeri karargah ve kışlaların isimleri de bildirildi. 

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'dan İsrail tarafına düzenlediği saldırıda 1 askerinin öldüğünü duyurdu.
Ordudan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın sabah düzenlediği saldırıda, İsrail'in kuzeyinde bir yedek askerin öldüğü belirtildi.
Binbaşı rütbesindeki yedek asker Itay Galea'nın, İsrail'in kuzeyindeki zırhlı birliklere ait bir bölüğün komutan yardımcısı olduğu kaydedildi.
 

Editör: Burçin Çelikkol