Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Safed kentini bir dizi füze saldırısı ile hedef aldıklarını duyuruldu.

Lübnan’a saldırılar devam ediyor

Lübnan’ın güneyinden İsrail’e yönelik füze saldırıları devam ediyor.

Nepal'de şiddetli yağışlarda 104 kişi hayatını kaybetti Nepal'de şiddetli yağışlarda 104 kişi hayatını kaybetti

Açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesine düzenlediği son hava saldırılarında Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Nebil Kavuk’ın da hayatını kaybettiği duyuruldu.  

Üst düzey isimlerini kaybeden Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Safed kentini bir dizi füze saldırısı ile hedef aldıklarını duyurdu.

Örgütün operasyonlar biriminden yapılan açıklamada ayrıca pazar günü Celile, el Menara ve Sa’ar kentlerinin çeşitli füzelerle hedef alındığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Lübnan’ın güneyinden yerleşim yerleri ve askeri noktalara füze atışları doğrulanırken, saldırıların  verdiği hasara değinilmedi.

Yemen limanlarına saldırı

Öte yandan Yemen’in Sebe haber ajansı, İsrail’in Hudeyde’yi hedef aldığını bildirdi.

Açıklamada, Yemen'in batısındaki Hudeyde ve Ra’s İsa Limanları ile El-Hali Ve Ra’s Kuseyb Elektrik Santrallerinin hedef alındığı belirtildi.

Saldırıların ardından açıklama yapan Yemen Ensarullah Sözcüsü Yahya Seri, “Tel Aviv ve Aşdod sakinlerine liman bölgelerinden uzak durarak şehirlere doğru hareket etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü Tel Aviv ve Aşdod yakında saldırıya uğrayacak.” dedi. 

Editör: Burçin Çelikkol