Dünya

Hizbullah İsrail'e füze saldırısı başlattı

Bugün BM Genel Kurulu'nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyrut'a saldırıların süreceğini ifade etmesinin ardından gece saatlerinde Hizbullah İsrail'e füze saldırısı başlattı. Görüntülerde İsrailli sivillerin etrafa kaçıştıkları görülüyor.

Loading...

Abone Ol

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in Safed bölgesine hava saldırısı başlattı.

Görüntülerde İsraillilerin hedef alınan binalardan kaçıştıkları gözlemleniyor. Ayrıca yapılan saldırının gittikçe şiddetlendiği de gelen bilgiler arasında.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, saldırının “Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik barbarca saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirildiği” vurgulandı.

Açıklamada ayrıca İsrail'in kuzeyindeki Karmiel kenti ve Sa'ar kibbutzunun da roketlerle vurulduğu kaydedildi.

Hizbullah: Nasrallah orada değildi

İsrail, bugün Beyrut'a yaptığı hava saldırısında içerisinde Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu Hizbullah merkezini hedef aldığını öne sürmüştü. 

Hareketten, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğüne yönelik iddialara ilişkin açıklama geldi.

Hizbullah'a yakın bir kaynaktan yapılan açıklamada "Hasan Nasrallah Beyrut'un güney banliyösünde gerçekleşen saldırı sırasında orada değildi." denildi.

Reuters haber ajansı da Hizbullah'tan bir kaynağa dayandırdığı haberinde Nasrallah'ın yaşadığını uyurdu.

Öte yandan İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi acil bir toplantı düzenlediği iddiası ise, İran basını tarafından yalanlandı.

İsrailli yetkili: Nasrallah saldırıda yaralandı

Amerikan basını Axios'ta yer alan bir habere göre ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in hava saldırısında yaralandığı iddia edildi. İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde "Hizbullah lideri Nasrallah hava saldırısında yaralandı." ifadelerine yer verildi.