Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Fas ile son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan karşı karşıya geldi. Al Khor şehrindeki Al Bayt Stadyumu'nda, Arjantinli Fernando Rapallini'nin yönettiği karşılaşmada iki takım da girdiği gol pozisyonlarından faydalanamadı. Mücadele 0-0 berberlikle sona erdi. Süper Lig ekibi Beşiktaş formasını giyen Romain Saiss, Fas formasıyla Hırvatistan'a karşı 90 dakika forma giydi. 32 yaşındaki savunma oyuncusu Hırvatistan maçıyla milli formayla 67. karşılaşmasına çıkmış oldu.

Tribünde Türk Bayrağı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda tribünlere Atatürk posteri ve Türk bayrağı açan taraftarlar gözüktü.

Hırvatistan 6. kez Dünya Kupası'nda

Hırvatistan Milli Takımı, 6. kez Dünya Kupası'nda mücadele etti. Organizasyon tarihinde 23 maç yapan Hırvatlar, bu maçlardan 11'ini kazandı, 4'ünden beraberlikle, 8'inden de mağlubiyetle ayrıldı.Son Dünya Kupası'nda final oynayarak tarihinin en büyük başarısını elde eden Hırvatistan, final maçında Fransa'ya 4-2 kaybetti.Hırvatistan, Dünya Kupası tarihi boyunca 35 gol attı, kalesinde 26 gol gördü.

Fas'ta hedef ikinci kez gruptan çıkmak

Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katılan Fas, tarihinde ikinci kez grup aşamasını geçmek istiyor.Organizasyon tarihinde 16 maça çıkan Fas, bu müsabakalardan 2'sini kazandı, 5'inden beraberlikle, 9'undan mağlubiyetle ayrıldı. Fas, Dünya Kupası tarihi boyunca 14 gol attı, kalesinde 22 gol gördü.Son olarak Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'na katılan Fas, grubunda oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Fas, İran ve Portekiz'e 1-0'lık sonuçla mağlup olurken, İspanya ile 2-2 berabere kaldı.