Dünya

Hindistan Başbakanı Ukrayna'da: Çözüm için diplomasiyi işaret etti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya'nın savaş halinde olduğu Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Modi, Kiev-Moskova anlaşmazlığına "Çözüme giden yol diplomasiden geçer" mesajı verdi.

Abone Ol

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş devam ederken Kiev tarihi bir konuğu ağırladı. 

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan'ın Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna'ya gelerek Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü.

Ukrayna-Rusya arasında en kısa süre içerisinde bir diyalog temennisinde bulunan Modi, “Çözüme giden yol, diyalog ve diplomasiden geçer. Hiç vakit kaybetmeden bu yönde hareket etmeliyiz. Her iki taraf da bu krizden çıkış yolunu bulmak için bir araya gelmeli." diye konuştu.

"Hinsitan barışta rol oynayabilir"

Modi, ayrıca Hindistan'ın bu savaşta barıştan yana olduğunu sözlerine ekleyerek "Hindistan barışa yönelik her türlü çabada aktif rol oynamaya hazırdır. Eğer kişisel olarak bu konuda bir rol oynayabilirsem, bir dost olarak sizi temin ederim ki bunu yapacağım” dedi.

Zelenskiy, Modi'ye Temmuz ayında yaptığı Rusya ziyareti nedeniyle tepki göstermişti. Ukrayna Devlet Başkanı, Modi'nin Rus lider Putin'e sarılmasını kınamıştı.