Dolandırıcılar insanları tuzaklarına düşürmek için neredeyse her yolu deniyor. Özellikle de son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan mobil dolandırıcılık adeta bitmiyor. Vatandaşları kandırmak için sürekli yeni yöntemlere başvuran dolandırıcılar bu kez telefonlara mesaj göndererek insanları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Madya Tava’da yer alan habere göre, Dolandırıcılar WhatsApp üzerinden insanlara “hesabınıza para geldi” mesajı yollayarak altına da bir link bırakıyor.

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi

SAKIN O MESAJLARA İNANMAYIN
Karar'da yer alan habere göre, Dolandırıcıların son dönemde en çok kullandığı yöntemlerden biri mesaj yüzerim sonra tuzağa çekme yöntemi oldu. Vatandaşların telefonlarına mesaj göndererek kandırmaya çalışan dolandırıcılar şimdi de milyonlarca kişinin kullandığı WhatsApp üzerinden mesaj gönderiyor. Sahte numaralarla gönderdikleri mesajın içeriğine bir link bırakarak insanların bu linke tıklamalarını amaçlıyor. Kişiler bu linke tıkladığı takdirde hesapları dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor.
ADLİ MAKAMLARA BAŞVURUN
Uzmanlar, vatandaşların böyle bir durum yaşaması sonucunda kesinlikle adli makamlara başvurmaları gerektiğini söylüyor. Bazı kişilerin dolandırıcı tuzağına düşmenin yakın çevresi tarafından alay konusu olmasından korktuğu için durumu açığa çıkarmaması onların daha kötü sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilir. Dolayısıyla hem tanımadığınız ve bilmediğiniz numaralardan gelen mesajlara kesinlikle itibar etmemeli eğer ettiyseniz de bu durumu bir an önce yargıya taşımanız gerekiyor.

Tüm bunların yanı sıra dolandırıcılar son dönemde yapay zeka aracılığıyla sahte fotoğraf ve sesler oluşturabiliyor. Bu durum ise kişilere daha korkunç senaryolara sürükleyebiliyor. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaştığınız an kesinlikle yetkililerle iletişime geçmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır.