Her açıklaması dünyanın tansiyonunu yükselten Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un yine ezeli düşmanı Güney Kore’yi ve dünyayı tehdit etti

TDT'ye üye ülkelerden 'Türktransplant' sistemi TDT'ye üye ülkelerden 'Türktransplant' sistemi

Ülkesindeki Ulusal Savunma Üniversitesi’nin kuruluşunun 60. yılı kutlamalarında konuşan Kuzey Kore diktatörü, önceki hafta; “Herhangi bir işgal girişimi Kuzey rejiminin sonunu getirir” diyen Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u ve ülkesini nükleer silah kullanmakla tehdit etti. 
Yoon'u ve Güney Kore’yi ölçülü davranması konusunda uyaran Kim, Güney’e nükleer silahla saldırabileceğinin işaretlerini vererek dünyayı ürküttü. Kim; “Böyle bir durumda hayatta kalmayı ummanın boşuna olduğunu ve ne şansın, ne de herhangi bir ilahi gücün Güney Kore'yi koruyamayacağını bir kez daha vurguluyorum. Akıllı bir politikacı ülkesinin ve halkının güvenliği söz konusu olduğunda pervasızca davranarak nükleer bir devletle karşı karşıya gelmek istemez. Bunun yerine askeri bir çatışmanın ortaya çıkmasını önlemek için durumu yönetmeye çalışır” dedi.

“Süper güç olma yolunda hızla ilerliyoruz”

Kim, ayrıca sık sık yaptığını yine yaptı devlet adı vermeden tüm dünyayı tehdit eden sözler söyledi: “Ülkemize saldırılması halinde tüm askeri gücümüz tereddüt edilmeksizin kullanılacak ve nükleer silah kullanım seçeneği de göz ardı edilmeyecek. Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolundaki adımlarımız daha da hızlanacak".

“Güney Kore-ABD ittifakı tamamen nükleer ittifak”

Kore yarımadası ve çevresindeki güvenlik ortamının giderek zorlu hale geldiğini söyleyen Kim; “Güney Kore-ABD ittifakı tamamen nükleer bir ittifaka dönüştü” dedi. 
Kim, karşılarında dünyanın en büyük nükleer gücü ABD ve onu manipüle etmeye çalışan sinsi kuklalar bulunduğunu ifade ederek, anayasanın orduya, muhtemel bir provokasyon karşısında sert karşılık verme yetkisi tanıdığını vurguladı. 

“Nükleer kapasiteyi sınırsız şekilde artıracağız”

Ülkesinin Güney Kore'ye saldırmak gibi bir niyetinin olmadığını yineleyen Kim, buna rağmen savunma amaçlı silah geliştirme faaliyetlerini sürdüreceklerini vurguladı. Bu çerçevede ülkesinin nükleer kapasitesinin sınırsız bir şekilde artırılması gerektiğini ifade eden Kim; “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolundaki adımlarımız daha da hızlanacak” diye konuştu.

Yoon "ezici karşılık" uyarısı yapmıştı

Güney Kore, ordusunun 76. kuruluş yıl dönümünü 1 Ekim'deki Silah Kuvvetler Günü ile kutlamıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına sert şekilde karşılık verileceğini söylemişti. Nükleer silah kullanması halinde bunun Kuzey Kore rejiminin sonu olacağı uyarısında bulunan Yoon; "Kuzey Kore nükleer silahlarını kullanmaya kalkışırsa ordumuz ve Güney Kore-ABD ittifakı tarafından kararlı ve ezici bir cevapla karşılaşacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Uğur Kaçar