Çarşamba günü için özellikle İstanbul'un kuzey çevrelerinde yağış uyarısı yapıldı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 2-3 derece azalacağını belirtti. İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için 31 Temmuz hava durumu tahminleri:

İstanbul

Yarın İstanbul'da hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Şehrin kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 22°C ile 31°C arasında değişecek. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Ankara

Ankara'da hava az bulutlu ve açık geçecek. Sıcaklık 19°C ile 32°C arasında olacak.

İzmir

İzmir'de hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık 24°C ile 34°C arasında değişecek. Kıyı bölgelerinde rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli esecek.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul'un kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin diğer illerinde hava durumu şu şekilde:

Edirne: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 18°C - 35°C

Kırklareli: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sıcaklık 18°C - 31°C

Kocaeli: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 20°C - 30°C

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. İç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Kuzey kesimleri ile kıyılarda rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli esecek. Sıcaklıklar şu şekilde olacak:

İzmir: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 24°C - 34°C

Aydın: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 23°C - 36°C

Muğla: Parçalı bulutlu, sıcaklık 20°C - 33°C

Dikkat! Meteoroloji o ili sağanak yağışa karşı uyardı! Dikkat! Meteoroloji o ili sağanak yağışa karşı uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde yaşayanları yağışlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Editör: Elif Erbay