Türkiye'de Fırtına ve Yağış Uyarısı: 10 Mayıs 2024 Hava Tahminleri Açıklandı

Hava durumu nasıl olacak? (13 Mayıs 2024) Hava durumu nasıl olacak? (13 Mayıs 2024)

10 Mayıs 2024'te Türkiye genelinde beklenen hava durumu raporlarına göre, yurt genelinde yoğun yağış ve kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağını bildirdi. Güney, iç ve doğu bölgelerinde ise toz taşınımı yaşanacak.

Beklenen Sıcaklıklar ve Rüzgar Durumu

  • Marmara ve Ege Bölgesi: Kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) ile parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle İstanbul ve Edirne'de 19°C'ye kadar çıkacak sıcaklıklarla sağanak yağışlar etkili olacak.

  • Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Sıcaklıkların 1 ila 3 derece artacağı ve hafif bulutlu bir hava hakim olacağı tahmin ediliyor. Adana ve Antalya gibi şehirlerde 33°C'ye kadar çıkan sıcaklıklar gözlenecek.

  • İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi: Eskişehir, Çankırı ve Konya çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Ankara'da 25°C'ye kadar yükselecek sıcaklıklarla parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor.

Uyarılar ve Tavsiyeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle denizlerde fırtına beklenirken, Marmara, Ege ve Akdeniz'de deniz ulaşımının etkilenebileceği belirtiliyor. Bölgeler arası seyahat edecek olanların ve dış mekan etkinliklerinde bulunacakların dikkatli olmaları öneriliyor.

Bu şartlar altında, vatandaşların ve ilgili kurumların hazırlıklı olmaları, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve rüzgar gibi olumsuz doğa olaylarına karşı önlemlerini artırmaları gerekmekte.