İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdükleri iddiasıyla Nasrallah tüm dünyanın gündemine oturdu. İsrail Gazze'deki katliamlarının ardından Lübnan'a da saldırmaya başlamış ve Hizbullah'tan da misillemeler gelmişti. Son günlerde gerilimin tırmandığı bölgeden İsrail ordusundan yapılan açıklamada şok bir iddia ortaya atıldı. Peki; Hizbullah lideri Nasrallah kimdir, kaç yaşında, nereli?

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH ÖLDÜ MÜ?

İsrail, dün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkent Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtinde örgütün ana karargahını hedef aldı. Saldırılar gece boyu sürerken İsrail ordusu, ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü aktardı.

İsrail kanadından gelen iddia ardından araştırmalar başladı: Nasrallah yaşıyor mu? Nasrallah öldü mü?

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah'ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği öne sürüldü.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA GELDİ! HASAN NASRALLAH YAŞIYOR MU?

Hasan Nasrallah suikastini doğrulayan Hizbullah, liderlerinin öldüğünü kabul etmedi. İsrail'in de bu bilgiye ulaşamayacağını söyleyen Hizbullah kanadı 'inkar etmiyoruz, doğrulamıyoruz' diyerek yapılanların psikolojik savaş olduğunu söyledi ve dua istedi.

HASAN NASRALLAH KİMDİR?

Nasrallah'ın ölümü ülkeyi ayağa kaldırdı! Halk havalimanlarına akın etti... Nasrallah'ın ölümü ülkeyi ayağa kaldırdı! Halk havalimanlarına akın etti...

Hasan Nasrallah, 31 Ağustos 1960'ta Lübnan'da doğdu.

Lübnan merkezli Hizbullah'ın genel sekreteri olan Hasan Nasrallah, 1992 yılında Abbas Musavi'nin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın genel sekreteri seçildi.

13 Eylül 1997 günü oğlu Hadi Nasrallah İsrail güçlerince öldürüldü. 2006 Lübnan Savaşı ardından güçlenen Hizbullah liderinin 5 çocuğu var.

Editör: Ercan Çankaya