Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü

Beşiktaş'ta Serdal Adalı ile birlikte 3 Aralık Pazar günü başkanlık için yarışacak olan Hasan Arat, kendi listesinden bir ismi paylaştı: Hüseyin Yücel...

Seçilmeleri durumunda Yücel'in 2. başkan olarak kulüpte görev yapacağını açıklayan Arat, haberi sosyal medya hesabı X'ten duyurdu.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel'e dair yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Hayatını Beşiktaş'a, spora ve eğitime adayan Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı.

Beşiktaşımız için çıktığımız bu yolda kendisine başarılar diliyorum.

HÜSEYİN YÜCEL KİMDİR?

Hüseyin Yücel, Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Fransa’da Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Ekonomi ve İşletme bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Türkiye’ye dönen Yücel, aile şirketlerinde icra ettiği farklı görevlerin ardından Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları’nın İcra Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi.

2017 yılında eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü sporu, öğrencilere sevdirmek amacıyla Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Basketbol Takımı’nı kurdu. Takım, ilk yılında Süper Lig’e çıktı, 2022 yılında ise FIBA Europe Cup şampiyonu oldu. Hüseyin Yücel, daha önce Kulübümüzde Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak görev yaptı.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Yücel, iki çocuk babası, İngilizce ve Fransızca biliyor."

Kulübün 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda Serdal Adalı ile yarışacak Arat, daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

"Temmuz ayında uyarıda bulundum. 22 Ağustos'ta olağanüstü genel kurula gidilmesini söyledim. Bu, yönetim tarafından tam anlaşılamadı ama 45 gün sonra olağanüstü seçim kararı alındı. 6 Ekim'de alınan bu kararın tarihi uzun süre açıklanmadı. 3 Aralık'ta seçim olacak. Seçim tarihi 17 Aralık olarak açıklanmıştı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Olağanüstü seçimler 30 gün içinde yapılmalıdır. Yönetimler istifa etmelidir. Yönetim hala istifa etmedi."