Ulaşım sağladığımız yollarda çeşitli yol yapım çalışmaları olabiliyor ya da kazalar meydana gelebiliyor. Yollardaki iyileştirme, yenileme gibi bir çok çalışma da ulaşımı etkiliyor. Bazı yollar trafiğe kapatılırken bazı yollarda da uzun trafik kuyrukları oluşuyor. Yola çıkacak vatandaşlar da ulaşımını sağlayacağı yolların durumunu merak ediyor. Yolculuğa çıkmadan önce aksaklıklara karşı önlem alabilmek adına yollardaki son durumlara bakılıyor.

İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş

Hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Bugün hangi yollarda çalışma var? Yolların son durumu ne? Tüm bu soruların cevaplarını yetkililerden öğreniyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Karayolları Genel Müdürlüğü yollardaki durumu açıkladı.

YOL DURUM
Anadolu Otoyolunun Körfez Kavşağı-İzmit Batı Kavşağı

73-81.km.leri, 22:00-06:00 saatleri arasında İstanbul-Ankara istikametinde üstyapı çalışmaları nedeniyle O-4 TEM Otoyolu tamamen trafiğe kapatılacağından, ulaşım Körfez Kavşağından D-100 Devlet yoluna yönlendirilecektir.

Aydın-Denizli otoyolu Buharkent-1 kavşağı çıkışı

Otoyol çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yoldan tek gidiş tek geliş olarak sağlanmaktadır.

Anadolu Otoyolunun Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı arası (Bolu Dağı Geçişi) İstanbul İstikameti

Tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerde 4 adet genleşme derzinin yenilenmesi çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılarak ulaşım Abant Kavşağından D-100 devlet yoluna aktarılarak Kaynaşlı Kavşağından tekrar otoyola bağlanılabilmektedir.

Aydıncık-Silifke yolu

20-27.km.leri arasında (Büyükeceli-Yanışlı arası) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Adapazarı-Mekece yolu

8-10.km.leri arasında yol bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım sağ taşıma üzerinden gidiş-geliş olarak sağlanmaktadır.

Kayseri-Niğde yolu 8-13.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Beşikdüzü-Trabzon yolu

0-57.km.leri arasında bakım onarım çalışmaları nedeniyle 08:00-18:00 saatleri arasında her iki yönde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Trabzon-İyidere yolu 0-56.km.leri arasında yol boyu gelişim, peyzaj, temizlik ve bakım çalışması nedeniyle 08:00-18:00 saatleri arasında her iki yönde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Zonguldak-Devrek-Mengen yolu 9-10.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Bursa-Orhaneli yolu 78-82.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışı kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Kaş-Elmalı yolu 5+900.km.sinde Felen Köprüsü yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Editör: Uğur Kaçar