Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş da balıkçıların heyecanını paylaşıyor. Karataş, geçtiğimiz yıla kıyasla bu sezon palamudun bol olmasını beklediklerini belirterek, “Göstergeler bu sene çok iyi. Palamut da hamsi de bol olacak gibi görünüyor. İnşallah hayırlı olur ve halkımız bu yıl palamudu bol bol ve ucuz bir şekilde tüketir” dedi.

AVM tuvaletinde ölü bulundu AVM tuvaletinde ölü bulundu

Yaz aylarında da balık fiyatlarının halkın bütçesini zorlamadığını dile getiren Karataş, sardalya ve istavrit gibi balıkların da uygun fiyatlarla satıldığını hatırlattı. Kış aylarına gelindiğinde suların soğumasıyla balıkların toplu olarak avlanmasının daha da artacağını ve fiyatların düşeceğini ifade etti. “Balığın kilosu bugün 100 lira ise, av sezonunda 25-30 liraya kadar düşebilir,” diye ekledi.

Balıkçılık sektöründe yaşanan sorunlara da değinen Karataş, özellikle hamsi avında kullanılan ağların boyutlarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını belirtti. “8 milim ağ kullanmamız isteniyor, ama bu balıkçıların işini zorlaştırıyor. Bu durum, büyük ve küçük balıkçılar arasında adaletsizlik yaratıyor. Sorunlarımızı Ankara’da dile getirdik ama çözüm bekliyoruz,” dedi.

Kooperatif olarak da halka ucuz balık sunmayı hedeflediklerini söyleyen Karataş, 1 Eylül itibariyle kooperatifte açacakları satış yerinde balıkları uygun fiyatlarla satacaklarını duyurdu. “Balıkçıdan nasıl geldiyse o şekilde, aracısız olarak satışımızı yapacağız,” diyerek halkı ucuz ve taze balık yemeye davet etti.

Bu yılın av sezonu, Yalovalı balıkçılar için umut dolu. Eğer her şey yolunda giderse, bu kış sofralarımızda bol bol palamut ve hamsi olacak gibi görünüyor.

Editör: Elif Erbay