Katar ve Mısır arabuluculuğunda, İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakat neticesinde çatışmalara 4 günlük ara verilmişti.

Dün başlayan ve "İnsani ara" olarak anılan 4 günlük ateşkes sürecinde taraflar dün esir takası yapmıştı. Mutabakatın bir parçası olarak devam etmesi beklenen takas bugün gerçekleşmedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el Kassam Tugayları, Tel Aviv yönetimi yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene kadar rehine takasını ertelemeye karar verdiklerini duyurdu.

Telegram'dan yapılan açıklamada, erteleme kararının İsrail'in anlaşma şartlarına uymamasından kaynaklandığı bildirildi.

Reddihakim yapan avukat şikayet edildi! Reddihakim yapan avukat şikayet edildi!

Açıklamada, "İsrail, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girişiyle ilgili mutabakata uyana kadar esirlerin serbest bırakılmasını erteledik" denildi.

İsrail ordu sözcülerinden Olivier Rafowicz, Fransa'nın BFMTV kanalına yaptığı açıklamada, Hamas'ın 39 Filistinli tutukluya karşı bugün 13 İsrailli rehineyi serbest bırakacağını söylemişti. Dün Hamas 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinli rehineyi serbest bırakmış, İsrail de toplam 39 kadın ve çocuk Filistinliyi hapishanelerden salıvermişti.

Hamas ise İsrail, esir takası ve çatışmalara insani ara verilmesini öngören mutabakata bağlı kaldığı sürece kendilerinin de bağlı kalacağını belirtmişti.