Deprembilimcilerin Hakkari’de büyük bir deprem beklendiğine dönük arka arkaya uyarılarının ardından, il yönetimi olası depreme karşı hazır durumda olmak için hummalı bir çalışma başlattı. 

Hakkari Valiliği deprem meydana gelmesi durumunda arama kurtarma çalışmalarında görev almak üzere bin 642 kişilik büyük bir tim oluşturdu. 

Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında dün yapılan toplantıda, depreme hazır bir Hakkari için yapılan hazırlıklar ve yapılacak çalışmalar ele alındı. 

Toplantışya vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve ilgili birim amirleri katıldı. 

İldeki askeri birimlerde ve diğer kamu kurumları bünyesinde bulunan asker ve sivil toplam bin 642 kişiden oluşturulan arama kurtarma timinin 5 aylık eğitimlerinin ele alındığı toplantıda, olası depremde can kaybının en aza indirilmesi için alınan ve alınacak diğer önlemler üzerinde çalışmalar yapıldı. 

İstanbul'da deprem riski: En tehlikeli ve en güvenli ilçeler açıklandı İstanbul'da deprem riski: En tehlikeli ve en güvenli ilçeler açıklandı

Eğitimleri tamamlanan arama kurtarma ekiplerinin depremde ihtiyaç duyacağı cihaz, alet ve diğer malzemelerin temini konusunun da ele alındığı toplantıda, deprem sürecinde AFAD ve diğer kurum ve kuruluşlarla sağlanacak iletişim ve koordinasyonun nasıl sağlanacağı da gündeme geldi.

Editör: Elif Erbay