23-24 Aralık tarihlerinde Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen Adli Yargı ve İdari Yargı sınavlarına katılan adaylar, şimdi gözlerini Adli Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı sınav sonuçlarına ve mülakat tarihlerine çevirmiş durumda. 2024 hakim ve savcılık sınav sonuçlarının ve mülakat tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz ayın bu önemli sınavlarına giren adaylar, sonuçların ve mülakat tarihlerinin ne zaman duyurulacağını merakla bekliyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyurular ile adaylar, gelecekteki adımları için planlarını yapabilecekler. Peki Hakim Savcılık sonuçları ne zaman açıklanacak işte detaylar...

Hakim ve Savcılık Sonuçları Açıklandı mı?

Hakim ve Savcılık Sonuçları Açıklandı mı?

Hakim ve savcılık sınav sonuçlarının açıklanmasına artık çok az bir süre kaldı. Adalet Bakanlığı, Adli Yargı ve İdari Yargı sınavlarının sonuçlarını 23 Ocak tarihinde duyuracak.

MSB askerlik yerlerini açıkladı MSB askerlik yerlerini açıkladı

Sınavlarda yapay zeka değerlendirmesi! Sınavlarda yapay zeka değerlendirmesi!

Hakim Savcılık Mülakatları Ne Zaman Başlayacak?

Hakim Savcılık Mülakatları Ne Zaman Başlayacak?

Mülakat tarihleri belirlendiğinde haber güncellenecektir.

Adli Yargı Sınavı için; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (800) iki katı fazlası olan 2400 aday, mülakata katılmaya hak kazanacaktır. Eğer 2400'üncü adayla aynı puanı alan adaylar bulunursa, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır. 70 ve üzeri puan alan adayların sayısı 2400'e ulaşmazsa, sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Hakim Savcılık Mülakatları Ne Zaman Başlayacak 2024

Adli Yargı-Avukat Sınavı için; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday, mülakata katılmaya hak kazanacaktır. Eğer 300'üncü adayla aynı puanı alan adaylar bulunursa, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır. 70 ve üzeri puan alan adayların sayısı 300'e ulaşmazsa, sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı son başvuru tarihi ne zaman? Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı son başvuru tarihi ne zaman?

İdari Yargı Sınavı için; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday, mülakata katılmaya hak kazanacaktır. Eğer 300'üncü adayla aynı puanı alan adaylar bulunursa, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır. 70 ve üzeri puan alan adayların sayısı 300'e ulaşmazsa, sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Hakim savcılık sınav sonuçları açıklandı mı 2024

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde, "Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı'nın internet sayfasından takip ediniz." ibaresi yer alacak. 70 ve üzerinde puan alan ancak kontenjana giremeyen adaylar için "Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız." belirtilirken, 70 puanın altında puan alan adaylar için ise "Kazanamadınız." ifadesi kullanılacaktır.