Hakan Fidan, terörle mücadeleyi gündeme taşıyacak ve PKK/YPG'yle mücadele konusunda Türkiye'nin beklentilerini aktaracak.

NATO Dışişleri Bakanları 2024 yılının ilk toplantısı için Brüksel'de bir araya geliyor. Toplantının gündeminde ise genel caydırıcılık konuları, terörle mücadele ile Ukrayna'daki gelişmelerin yer alması bekleniliyor. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin ardından İttifak’ın son durumu ve Washington Zirvesi'nin hazırlıkları da gündeme çıkacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan toplantıda, NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini, bunun NATO’nun görevlerinden biri olduğunu belirtecek. Bazı NATO üyelerinin PKK/PYD/YPG terör örgütüyle ortaklık ilişkisine girmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayacak.

Hakan Fidan NATO toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu da söyleyecek. Avrupa’nın savunma ve güvenliğinin etkin şekilde sağlanabilmesine yönelik Türkiye’nin görüşlerini aktarmış olacak.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama! Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama!

Toplantı marjında Bakan Fidan'ın İngiliz, Alman, Bulgar ve Finlandiyalı mevkidaşları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlandı.