Kızılordu Korosu’na protesto Kızılordu Korosu’na protesto

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in hedef aldığı Gazze'deki duruma ilişkin açıklamada bulundu.

BM ve ortaklarının, Gazze ve Batı Şeria'daki 2,7 milyon kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattığını duyurdu.

Guterres "Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü." dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres, "İsrail Savunma Kuvvetleri, kara operasyonları ve devam eden bombardımanlar ile sivilleri, hastaneleri, mülteci kamplarını, camileri, kiliseleri ve barınaklar da dahil olmak üzere BM tesislerini vuruyor. Kimse güvende değil" diye konuştu.

GAZZE'DE SON DURUM

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in saldırıları sonucu oluşan can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail saldırılarında Gazze’de 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’i kadın olmak üzere 10 bin 22’ye çıktığını ifade etti.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf ise, “İşgalci İsrail’in bombardımanı, Gazze Şeridi’ndeki tek psikiyatri hastanesinin yanı sıra göz hastanesinde büyük ve geniş çaplı yıkıma yol açtı” dedi. Maruf, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki tüm hastanelerin çevresini dün gece bombaladığını hatırlattı.

Filistinli yetkili, “İşgalciler, halkı aç bırakmak için fırınları, tüm su ve güneş enerjisi kaynaklarını kasten bombalıyor. İlerleyen saatler işgalin işlediği suçların boyutlarını ortaya çıkaracak” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 600 BİNDEN FAZLA FİLİSTİN YERLERİNDEN EDİLDİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, "İşgalci İsrail, üç gündür Gazze Şeridi'nde hiç kimsenin kuzeyden güneye ya da güneyden kuzeye gitmesine izin vermiyor ve ayrıca Mısır tarafından onaylanan yaralıların çıkışı konusunda Mısır, Birleşmiş Milletler (BM) ve Kızılhaç ile iletişim kurmamıza rağmen yaralıların çıkışını engelliyor" dedi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail'in saldırıları başladığından beri 1 milyon 600 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiğini belirtti.