Güney Kore'de bir robotun kendini iki metreden aşağı bıraktığı görüntüler sosyal medyada viral oldu. Birçok kullanıcı Güney Kore intihar eden robot gerçek mi sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Fazla iş yükünden strese giren robotun intihar ettiği söylemlerinin ardında yatan gerçek sebep bakın neymiş!

Güney Kore'de Gumi Kent Konseyi tarafından istihdam edilen bir robot, binanın birinci ve ikinci katları arasındaki merdiven boşluğunda parçalanmış halde bulundu. Ülkenin ilk robot intiharı olarak kayıtlara geçen bu olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar! Miss Turkey 2024 finalistleri: İlk 20'ye kalan adaylar!

Belediye meclisinden açıklama geldi

Daily Mail'in haberine göre, belediye meclisi robotun geçen ay iki metrelik bir yükseklikten düştüğünü açıkladı.

İntiharın nedeni aşırı iş yükü

Olayı gören tanıklar, robotun belli bir noktada daireler çizerek dolaştığını ve ardından bu trajik olayın meydana geldiğini ifade ettiler. İddialara göre, robotun bu davranışının sebebi aşırı iş yüküydü.

Çok gayretli bir şekilde çalıştı

Kurumda çalışan diğer robotların yalnızca bir katla sorumlu olduğu belirtildi. Ancak söz konusu robot, sabah 9'dan akşam 5'e kadar aralıksız çalışmakta ve birden çok katın sorumluluğunu taşımaktaydı. Bir belediye yetkilisi, “Çok gayretli bir şekilde çalıştı” dedi. Güney Kore basınında ise ülkede her 10 çalışana bir robot düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Editör: Elif Erbay