İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir

Güney Kore Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) tarafından yapılan açıklamada, 20 Mayıs’tan bu yana 28 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Aynı dönemde 2 bin 994 kişinin aşırı sıcaklardan dolayı hastanelere başvurduğu açıklandı. Ayrıca sıcaklıkların etkisiyle yaklaşık 997 bin çiftlik hayvanının telef olduğu bildirildi.

Aşırı sıcaklar devam edecek

Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), Güney Kore’nin uzak doğusu ve Jeju Adası dışında birçok bölgede sıcaklıkların 29 Ağustos’a kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı. Ülkede ortalama sıcaklık değerlerinin 35 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle saat 14.00 ile 17.00 arasında dışarıda bulunmama uyarısında bulunan yetkililer, sıcak çarpmasına karşı vatandaşların tedbirli olmalarını önerdi.

Sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükseldi

Güney Kore, bu yaz mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıklarla karşı karşıya kaldı. 4 Ağustos’ta Gyeonggi eyaletindeki Yeoju şehrinde sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı açıklandı. Bu, son 6 yılın en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti.

Aşırı sıcakların etkisini artırmasıyla birlikte ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve koruyucu önlemler almaya davet ediyor.

Editör: Elif Erbay