10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları 10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları

Ons altın 2.152 doların üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ancak uzmanlara göre, altın fiyatları için bu rakamlar geçmişte kalacak. ABD Merkez Bankası (Fed), geçtiğimiz yıl faizleri zirveye taşımıştı. Ancak Fed'in son toplantı tutanakları, 2024 yılında faiz indirimlerinin olacağını teyit eder nitelikteydi. Uzmanlar, yüksek faiz sevmeyen altın fiyatlarının 2024 yılında rekor kırmaya devam edeceğini öngörüyor.

Dolar Euro Gram Altın

Yurt içinde ise dolar/TL kuru, sakin de olsa yükselerek 30 TL'ye dayanmış durumda. Altının ons fiyatından destek bulan gram altın, tarihi zirvelerini güncellemeye devam ediyor. Son bir yılda yüzde 85'ten fazla değer kazanan altının gram fiyatı, 2000 TL seviyesinde dalgalı bir grafik çiziyor.

Makas Yeniden Açılıyor

Kuyumcu Altın

Gram altın fiyatlarındaki bir diğer gelişme, geçtiğimiz yıl içinde açılan alış-satış makas farkında yaşanan değişiklik oldu. Bir dönem 200 TL seviyelerine kadar yükselen makas aralığı, daha sonra 20 liralara kadar gerilemişti. Ancak İstanbul Kuyumcular Odası'nın uygulaması İKO'ya bakıldığında, makas aralığının tekrar genişlediği gözlemleniyor. Şu anda 2013 TL'den satışa sunulan gram altının alış fiyatı ise 1842 TL! Bu da 171 liralık bir farkı işaret ediyor. Bu durum, altın ticaretindeki fiyatların ve alış-satış makasının dinamik yapısını gösteren önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

İslam Memiş'ten Altın Tahminleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gram fiyatıyla ilgili yatırımcılara önemli bilgiler verdi. Memiş, yılın ilk çeyreğinde 2200 TL seviyesini, yılın ortasında 2500-2700 TL seviyelerini ve yılın zirvesinde ise 3000 TL'yi görebileceğimizi öngördü. Ancak uzman, dolar ve ons fiyatlarının da yükseleceğini belirterek elinde altın bulunduranların aceleci kararlar almamaları gerektiğini vurguladı.

Kapalı Çarşıda Altın Rekoru

Ayrıca, jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyebileceğini söyleyen İslam Memiş, yıl içinde düğün planlayanların bu rakamları bir alım fırsatı olarak görmelerini önerdi. Uzman, gram altının dip fiyatının 2000 TL olacağını belirtti. Bu açıklamalar, yatırımcıların altın piyasasındaki gelişmeleri takip ederken dikkate almaları gereken önemli tahminler olarak değerlendirilebilir.

Altın Fiyatlarında Son Durum (6 Ocak Cumartesi)

  • Ons altın: 2045 dolar
  • Gram altın: 2.013 TL
  • Çeyrek altın: 3.474 TL
  • Cumhuriyet altını: 14.189 TL
  • 22 ayar bilezik: 2.013 TL