Geçtiğimiz aylarda Google'da Mustafa Kemal Atatürk yazınca "Eski Cumhurbaşkanı" ibaresi çıkması tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Google o ibareyi "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" olarak düzeltmişti.

Google bu kez de Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu' unvanını tamamen kaldırdı. Google'nın bu uygulaması tepkilere yol açtı.

google atatürk

YAVAŞ: TEKRAR HATIRLAMA VAKTİ GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda 6 ay önce yazdığı bir mesajı alıntılayarak Google'ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili aramalarda 'Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu' ibaresini kaldırmasına 'yeniden' tepki gösterdi.

Yavaş, 21 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sebepten, "Google'ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz" cümlesini içeren bir paylaşım yapmıştı.

'BU TWEET'İ 6 AYDA BİR GÜNCELLEYECEK MİYİZ?'

Bu cümlelerini alıntılayan Yavaş, Google'ın ana hesabını ve Türkiye hesabını etiketlediği paylaşımında, "Bu tweeti 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlama vakti geldi…" sözlerini kaydetti.

Editör: Ercan Çankaya