Bodrum'da yaşayan sosyal medya uzmanı Olcay Kınay(50) emzirme ve kilo verme sebebiyle oluşan memelerindeki sarkma nedeniyle meme dikleştirme operasyonu için geçen Nisan ayında ünlü bir grubun özel hastanesine başvurdu.

Burada Meme ünitesinde görev yapan Plastik Cerrahı Doktor İhsan B. tarafından muayene edilen Kınay, 4 Nisan'da memelerine silikon yerleştirme ameliyatına alındı. Ameliyat sonrasında memelerine diren takılmayan Kınay, doktoruna bunu sorduğunda herhangi bir problem olmayacağını öğrendi. Tam bir ay sonra 4 Mayıs'ta Kınay'ın sol göğsünün alt kısmında açılma olunca tekrar hastaneye başvuran kadın, aynı doktor tarafından yeniden ameliyata alındı.

İKİ MEMESİ FARKLI OLDU BİR AMELİYAT DAHA GEÇİRDİ

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre, ikinci ameliyatın ardından sol memesindeki şişme devam eden kadın yeniden hastaneye gitti. Doktor İhsan B. silikonun olması gerektiği gibi yerleşmediğini belirterek bir ameliyat daha yapılacağını söyledi.

Kınay 19 Mayıs'ta yeniden ameliyata aldı. Üçüncü ameliyatın ardından iki memenin arasında fark oluşması nedeniyle doktor 8 Haziran'da Kınay'ı her iki memesinden ameliyat etti. Bu ameliyattan sonra ise Kınay'ın sol göğsünün alt kısmında yine açılma oldu.

5. AMELİYATTA SİLİKONU ÇIKARDI

22 Haziran'da 5'nci kez ameliyata alınan Kınay'ın sol göğsündeki implant çıkartıldı. 3'ü genel anestezi, 4'ü ise lokal anestezi altında 7 kez ağrılı ve zor geçen ameliyatların ardından implantın çıkartılmasına rağmen ağrıları devam eden Kınay'ın ameliyat yarasından sürekli olarak akıntı gelmeye başladı.

Aynı hastaneye giderek ameliyat yarası üzerinden kültür aldırarak tahlil yaptıran Kınay'ın gelen akıntı da zararlı bakteri tespit edildi. Ameliyatı yapan doktor İhsan B.'ye giden Kınay, durumu bildirmesine rağmen herhangi bir tedavi de yapılmadı.

Halsizliği başlayan, ayakta durmakta güçlük çeken Kınay, 11 Ağustos'ta Bodrum Devlet Hastanesine gitti. Kınay'a yaptırdığı testte, bakterinin halen göğsünde bulunduğunu ve akciğer zarına kadar dayanarak hayati tehlike oluşturabilecek bir boyuta eriştiğini öğrendi.

"KAN TESTİ YERİNE NEŞTERE MARUZ KALDIM"

Meme dikleştirme ameliyatı olmak isterken akciğerlerine kadar ulaşan bakteri nedeniyle neredeyse sağlığını kaybedecek Olcay Kınay Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek doktor hakkında şikayetçi oldu.

Kınay duruma ilişkin şöyle konuştu: "Bir ümitle gittiğim özel hastanede ilk ameliyatı oldum. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta da bir komplikasyon gelişebileceğini biliyordum. Defalarca aynı yerden ameliyat olmama rağmen bir çözüm bulamadık. Son olarak sol memeden silikonu çıkarmak zorunda kaldık. İhmalden dolayı memeden akıntı gelmeye başladı.

Bir kan testi yapmak yerine sürekli neşter altına yatmak zorunda kaldım. Müthiş ağrılar çektim, doktorumu uyardım ama gerekli ilgiyi göremedim. Basit bir kan testiyle elde edilecek sonuç yerine neştere maruz kaldım. 4,5 ay boyunca neredeyse nefes alamadım. Oturarak uyumak zorunda kaldım. Bodrum Devlet Hastanesine gidip tahlil yaptırınca, bakteri belirlendi. Memedeki akıntıdan alınan kültür sonucu tespit edilen "Pseudomonas Aeruginosa" bakterisinin ameliyathanede bulaşıp bulaşmadığı da bilinmiyor.

Bu süreçte psikolojim de bozuldu. Ultrason muayenesi oldum, MR görüntüsüne bakıldı. MR görüntüsüne bakıldığında enfeksiyonun akciğerlerime kadar yayıldığını fark ettik. Şimdi Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundum. Bu ameliyat sürecinde ameliyatta ihmali bulunan doktor ve hastane dahil tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

BODRUM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

Olcay Kınay'ın şikayeti üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu'na özel hastanede görevli Plastik Cerrahı Doktor İhsan B. hakkında soruşturma izni verilmesi yazı gönderildi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek cevabın ardından savcılığın şüpheliler hakkında soruşturmaya başlayacağı öğrenildi.