Gezeravcı'nın da aralarında olduğu Ax-3 ekibi, pazartesi günü Başbakan Giorgia Meloni'nin Başbakanlık'taki kabulüyle İtalya temaslarına başladı. Roma'nın yanı sıra Milano ve Torino kentlerinde uzay sektörü üzerine ziyaret gerçekleşecek.

Gezeravcı, Başbakan Meloni ile görüşmelerinin iyi geçtiğini ifade etti. Gezeravcı, "Malum olduğu üzere 9 Şubat 2024'te Axiom-3 görevini tamamlayıp dünyaya döndükten sonra, Ax-3 görev ekibinin ülkelerinde teker teker icra ettiğimiz bu programın ilkini 2-5 Haziran'da ülkemizde, Türkiye'de yapmıştık. Orada da Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulleriyle çok verimli bir görüşme gerçekleştirme imkanımız olmuştu. Keza İsveç Başbakanı ile burada da İtalya Başbakanı Sayın Meloni ile dün görüşme imkanı bulduk." dedi.

Gezeravcı, ziyaretin ayrıntılarını da aktararak şöyle konuştu:

TÜİK 14 uzman yardımcısı alımı yapacak…İşte başvuru ayrıntıları… TÜİK 14 uzman yardımcısı alımı yapacak…İşte başvuru ayrıntıları…

"Özellikle görev içerisinde yer alan ülkelerin kendi sanayilerinin işbirliği noktasında, en tepe noktadaki karar vericilerin duruma vakıf olması, sürecin ilerleyişiyle ilgili doğru bilgiyi ilk kaynaktan alması ve bundan sonraki niyet beyanını net olarak ortaya koyması açısından çok güzel bir bilgilendirme imkanı yaratan görüşme oldu. Sayın Meloni'nin, değerli zamanını bize ayırarak, her ülkenin kendi özelinde sürece ilişkin devam eden projelerine vakıf olması, süreçle ilgili geleceğe yönelik planlamaları dinlemesi çok müstesna bir fırsattı bizim için. İtalya'daki programlarının detayına ilişkin bilgi veren Gezeravcı, "Uzay sektörüne yoğun şekilde üretim yapılan ülkelerden biri İtalya. Uzay sektöründe üretim yapan bu firmaların altyapılarını yerinde görüp, bundan sonraki projelerde geldikleri noktalar ve sürecin içerisinde farklı bileşenlerle birlikte yürüttükleri farklı süreçlere ilişkin detaylı bilgileri alma imkanımız olacak. Üretim bantlarını bizzat yerinde görüp, devam eden projelerin gidişatına ilişkin yerinde gözlem yapma imkanımız olacak. Gerek kendi görevimiz esnasında elde ettiğimiz tecrübeler gerekse uzay görevlerinin bundan sonraki sürecinde farklı planlamalara ilişkin bilgi ve birikimlerimizi ilgili kaynaklarla paylaşma, dinleyici topluluklara ilham kaynağı olma ve bundan sonra uzayın sürdürülebilir bir keşif alanı olması açısından ve genç potansiyellere ulaşıp, onların geleceğe yönelik hayallerini ve umutlarını şekillendirme açısından yine bizlere büyük fırsat sağlayacak bu buluşmalar. Aynı zamanda bu birikimi onlarla paylaşarak, mutlu bir sürecin içerisinde rol almaktan son derece keyif alacağız."

Editör: Uğur Kaçar