1092 beygire kadar güç sağlayan bu araç şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Porsche olarak tanıtıldı. 

Önceki aylarda elektrikli Taycan modelini yenileyen Porsche, yapılan yeni tanıtımla Taycan ailesine iki yeni versiyonu daha dahil etti.

Porsche Taycan Turbo GT isimli bu yeni modelin, şimdiye dek var olan en güçlü Porsche olduğu ifade ediliyor.

Porche Taycan Turba Gt

Taycan GT’nin iki versiyon seçeneği, standart ve Weissach olarak karşımıza çıkıyor. Weissach versiyonununda bulunan en büyük fark ise arka kanat.

1092 beygire kadar güç üretebilen Taycan GT’nin Standart modeli 0’dan 100’e 2,3 saniyede, Weissach versiyonu ise 2,2 saniyede ulaşıyor. Modellerin 0'dan 200'e hızlanması ise sırasıyla 6,6 ve 6,4 saniye oluyor. 

Gücünü çift motordan alan Turbo GT, 777 beygir güç üretiyor. Bu güç Launch Control ile 1033 beygire, "overboost" fonksiyonuyla 2 saniye boyunca 1108 beygire yükselebiliyor. Modelin tork değeri ise 1340 Nm.

Modelin benzili ise WLTP ölçümlerine göre 555 kilometre olarak karşımıza çıkıyor. 

Porche Taycan

Aracın Weissach versiyonunun ABD’deki Weathertech Raceway Laguna Seca pistinde rekor kırdığı da Porsche tarafından açıkladı.

Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti

Lars Kern’in 23 Şubat 2023 tarihinde kullandığı araç, pistteki bir turu 1 dakika 27 saniye 83 salisede tamamladı. Gerçekleştirilen tur zamanı pistteki tüm elektrikli otomobillerden hızlı olduğunu gözler önüne seriyor. 

Öte yandan Almanya’da bulunan ünlü Nürburing pistinde yapılan 7:07.55’lik tur süresi, en büyük rakibi Model S Plaid’den 18 saniye daha hızlı. Tur süresinin, benzin elektrik fark etmeksizin tüm dört kapılı araçlardan daha iyi olduğu ifade ediliyor.

Porsche Tanitim