Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Ayrıntılar geliyor...

İsrail, "Generaller Planı" kapsamında Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlileri sürmek amacıyla gerçekleştirdiği saldırılarını yoğunlaştırdı.

Hizbullah’a ait 10 tünel patlatıldı Hizbullah’a ait 10 tünel patlatıldı

Bölgeyi terk etmeyen veya terk edemeyen Filistinlilerin "düşman unsur olarak muamele edilmesini" içeren plan dahilinde15 gündür kuşatma altında olan bölgede, gıda, yakıt ve temiz su girmesine izin verilmiyor.

İnternet’in kesilerek iletişimin engellendiği bölgede, bu gece saldırıların hedefi Meşru Beyt Lahiya oldu. Saldırıda çoğunluğu çocuk yüze yakın Filistinlinin öldürüldüğü ve yaralandığı bildirildi. 

Cibaliye'den bir Filistinli, yakınlarına ulaştırabildiği ses kaydında şu ifadelerle yardım istedi:

“Cibaliya kampına giriş ve çıkış yok. Binlerce insan sokaklarda katlediliyor. Şehitlerimiz yollarda ve sokaklarda. Sokak ve yollardan toplayamıyoruz. Açlık ve susuzluktan ölüyoruz. Ekmek, su ve yemek yok. Çoluk çocuk açlıktan ve bombaların altında şehit oluyor. Bizler sizler gibi aynı canı, aynı kanı taşıyan müslümanlarız. Sesimizi duyun, bir şeyler yapın. Cibaliya’da sokaklar şehit cenazeleriyle doldu. Lütfen sesimizi duyun.”

Editör: Burçin Çelikkol