Mert Sayan - Haber Merkezi

Hiçbir şekilde yardım alamıyor

“Gazze’nin en kuzeyi üçüncü kara saldırısı altında. Bölge yaklaşık otuz iki gündür ateş altında. Saldırıdan iki hafta sonra sivil savunmanın bütün faaliyetleri ateşle durduruldu. On iki sivil savunma mensubu esir altına alındı daha sonra bir kişi serbest bırakılırken on bir kişinin akıbeti halen bilinmiyor. Şuan hiçbir şekilde sivil savunma çalışması yok. Sağlık noktaları ateş altında, üç hastaneden ikisi tamamen hizmet dışı kalmış durumda. İnsansız hava araçları hareket eden her şeye ateş ediyor. İsrail bu insanları tamamen oradan silmeyi ve çıkarmayı amaçlıyor.

O bölge saldırılar başlamadan iki hafta öncesine kadar hiçbir yardım almadı ve halen de almamaya devam ediyor. Biz bir yıldır soykırımdan bahsediyoruz ama bu sefer daha vahşi bir saldırıdan ve soykırımdan bahsediyoruz. Tamamen insanlığın varlığını silmek ve yok etmek isteyen bir saldırıdan bahsediyoruz. İlk günden yaşam kaynakları İsrail’in hedefi durumda. Saldırılardan on iki saat sonra haber alabiliyoruz.”

Bölgeyi askeri üs ilan edecek

               İsrail saldırılarının ilk günden itibaren aralıksız devam ederken Gazze’nin kuzeyine yoğunlaştırması bölge için planları merak ediliyor. Taqiya saldırının amacını şu cümlelerle ifade etti:

“İsrail resmi olarak açıklamadığı bir planı uygulamak istiyor. Daha önce üç kara saldırısı yaptı. Bu bölgedeki insanları tamamen kaldırmak istiyor. Bugün yeni ve daha vahşi bir planla geliyor. Bunları yaparken de başarısızlıktan korkuyor. İsrail o bölgeyi sivillerden tamamen temizledikten sonra o bölgeyi askeri üs ilan edecek ve hiçbir Filistinli giremeyecek.

İsrail, Cebaliye mülteci kampına saldırarak insanların güneye inmesini hedefledi ancak insanlar kuzeye yöneldi. Orada yaklaşık iki yüz bin insandan bahsediyoruz. Bölgede doktorlar dahi tehdit ediliyor ve baskı altına alınmaya çalışıyor. Diğer taraftan o bölgede El Kassam ve El Kudüs tugayları direnişlerini sürdürüyor. İsrail saldırı gününden bu yana en büyük rütbelisini ve yardımcılarını kaybetti.”

Artan vahşet olayları! Sebebi ne? Hangi önlemler alınmalı? Psikolojik Danışman Ayşenur Akdoğan anlattı Artan vahşet olayları! Sebebi ne? Hangi önlemler alınmalı? Psikolojik Danışman Ayşenur Akdoğan anlattı

Öte yandan insanlar bir yıldır oradaki vahşeti izliyor, diye dile getiren Taqiya, şunları ekledi:

“Gereken müdahaleler zamanında yapılsaydı bugün bu saldırı ve soykırımdan bahsedemezdik. Bir yıldır halen somut adımlar atılmadı. Yapılması gereken mevcut yardım yolları ile yeni yollar açmak. Gazze’nin deniz yolu var ve oradan yardım koridoru açılabilir. Türkiye gibi bölgede yetkili ülkeler buna öncü olmalı. Bu yapıldığı takdirde İsrail üzerinde baskı oluşturabilir. İsrail’in kullandığı petrol %40’ı Azerbaycan tarafından Türkiye üzerinden İsrail’e geliyor. Bu yollar neden kapatılmadı. Mısır üzerinden gemiler geliyor. Alternatif yollar açıldı.”

Büyük İsrail projesi

Netanyahu’nun büyük İsrail projesinin olduğunu ifade eden Taqiya, “Netenyahu 7 Ekim’de aldığı darbenin sonucunu kapatmak istiyor. Ama bir yıldır direnişi yok edemedi. Bununla birlikte Lübnan’a saldırdı. Bölgedeki büyük İsrail projesi hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Dedi. Bunu bölgedeki güçlerin ortaya koyacağı irade durdurabilir.”

Editör: Mert Sayan