İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

Rishi Sunak kimdir, nerelidir? Rishi Sunak hangi partiden? Rishi Sunak kimdir, nerelidir? Rishi Sunak hangi partiden?

Bölgede yerleşim yerlerini ve Filistinlilerin sığındığı tüm noktaları vuran İsrail ordusu saldırılarını 268 gündür sürdürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte gerçekleştirilen 3 saldırıda 43 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 111 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırıların bilançosunun da yer aldığı açıklamada, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 37 bin 877'ye, yaralıların sayısının da 86 bin 969'a yükseldiği kaydedildi.

Işte Gazzede Soykırımın Bilançosu

AVRUPA BİRLİĞİ İLERİ KARAKOLA KARŞI ÇIKTI

İsrail’in Filistin’de yasadışı yerleşimleri daha da genişletme kararı tepki topluyor. Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin Batı Şeria’da yerleşimci 5 ileri karakolu yasallaştırma kararı kınandı.

Açıklamada, “AB, uzun süredir devam eden ortak tutumu ve BM Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda taraflarca mutabık kalınmadıkça 1967 sınırlarında yapılacak değişiklikleri tanımayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Karakolların yasallaştırılmasının onaylanması karşılığında serbest bırakmayı kabul ettiği vergi gelirlerini Filistin yönetiminden esirgeyen İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in de kınandığı açıklamada, “AB, Filistin yönetimini zayıflatan eylemlerin durdurulması gerektiğini vurgular ve İsrail’i alıkonulan gümrük gelirlerini serbest bırakmaya ve İsrail ile Filistin bankaları arasındaki muhabir bankacılık hizmetlerinin yürürlükte kalmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almaya çağırır” denildi.

Kaynak: İHA

ABD'nin gizlemeye çalıştığı soykırımda son durum! ABD'nin gizlemeye çalıştığı soykırımda son durum!

Editör: Kemal Ilıkkan