Dünya

Gazze'de beklediği İsrail, Tahran'da vurdu

İsrail'in Tahran'da hedef aldığı Haniye'nin koruması Vasım Ebu Şaban'ın ailesi, onun öldürülmeden önce kendileriyle paylaştığı "tereddütü" anlattı.

Abone Ol

Gazze dışına çıkmak istemiyordu
İsrail'in suikastle öldürdüğü Hamas lideri Haniye'nin koruması Vasım Ebu Şaban, ailesine ve yakınlarına Gazze'den ve Kudüs'ten çıkmak istemediğini söylüyordu. 
Hamas liderliğine gelen İsmail Haniye'yi koruma ekibine seçilen Vasım Ebu Şaban, Haniye'nin 2019’da Gazze'den çıkmaya başlamasıyla yakın korumaları da ona eşlik ediyordu. 
Vasım Ebu Şaban yakınlarına, "Ben Gazze’de, Kudüs'te iken kutsal sayılan topraklardayım. Şehit olabilme ihtimalim de var. Burada sessiz kalsam bile bu topraklarda var olmam, İsrail'e karşı bir direniştir" ifadeleriyle Gazze'den ayrılmak istemediğini anlatıyordu. 

Gazze’de beklediği düşmanın silahı onu Tahran'da vurdu

 Vasım, ailesine ve yakınlarına söylediği bu sözleri, "O yüzden ben Gazze’den çıkmak istemiyorum" ifadeleriyle tamamlıyordu. 
Ailesi onun bu tereddüt ifade eden sözlerinin, suikastten sonra bir hikmet ifade ettiğini belirterek, "şehit olma düşüncesinden" dolayı Gazze'den ayrılmak istemeyen Vasım'ın, Haniye ile Tahran'a gitme kararı verdiğini ve Gazze’de beklediği düşmanın silahının onu Tahran'da öldürdüğüne dikkat çekti.
1988’de Gazze’de dünyaya gelen Vasım Ebu Şaban, çocukluğunda katıldığı yaz kamplarındaki Kur’an kurslarında hem dini eğitimini hem de öğrenimini camilerde tamamladı.
Gençlik dönemine denk gelen 2000 yılındaki Aksa İntifadası ile başlayan aktivist rolü, Hamas üyeliği ile devam etti. 
Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde, İslam ve Şeriat Fakültesi'nden mezun olan  Vasım Ebu Şaban, evli, ikisi erkek, ikisi kız dört çocuk sahibi idi.