Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, İsrail ve Hamas'ın üç ayrı noktada üçer gün insani duraklama konusunda anlaştığı ifade edildi.

Batı Şeria ve Gazze Temsilcisi Rik Peeperkorn, anlaşma sağlanan bölgelerde çocuk felcine karşı aşı kampanyası başlatılacağını duyurdu.

Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 23 Ağustos'ta Gazze'de su ve sanitasyon sorunu nedeniyle hijyen sıkıntısının had safhaya ulaştığını, bölgede "25 yıl sonra ilk defa" çocuk felci vakasının tespit edildiğini belirtmişti.

İsrail yalanlamıştı

İsrail Başbakanlık Ofisi ise söz konusu iddiaları dün yaptığı açıklamayla yalanlamıştı.

Yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Gazze Şeridi'ndeki çocuklara çocuk felci aşısının yapılması için sunulan geçici ateşkes teklifinin kabul edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti.

Editör: Ömer Göyce