ELİF ERBAY/HABER MERKEZİ

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası hukuki süreçleri harekete geçirmek amacıyla başlatılan imza kampanyası, büyük bir destekle karşılandı. Av. Yasin Şamlı, Samimi Haber'e yaptığı açıklamada, Gazze'deki soykırım suçlarının durdurulması ve sorumluların yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurduklarını belirtti. Şamlı, bu başvuruyu insanlık vicdanının sesi olarak nitelendirirken, kampanyanın önemine vurgu yaptı.

Uluslararası hukuki mücadele

Şamlı, UCM'ye başvurularını delillerle desteklediklerini, Gazze'de görev yapan gazetecilerden gelen görüntülerin, yaralıların beyanlarının ve diğer kanıtların sekiz klasör halinde mahkemeye sunulduğunu açıkladı. Ancak, başvuruların ardından soykırımın devam ettiğini vurgulayan Şamlı, özellikle kadınlar ve çocuklar için iki yeni dosya hazırladıklarını belirtti. Bu yeni dosyalar, tüm dünya vatandaşlarının imzasına açıldı.

İmza kampanyası: Dünya çapında bir destek

Avukat Şamlı, "imza.org" üzerinden yürütülen kampanyanın hem fiziksel hem de dijital ortamda sürdüğünü, şu ana kadar dört yüz bin civarında imza toplandığını ifade etti. İmzaların önemine değinen Şamlı, bu kampanyayı bir insanlık görevi olarak gördüklerini belirtti. Kampanyanın 14 farklı dilde genişletileceğini duyuran Şamlı, dünya genelinde daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yoktur" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yoktur"

Adalet için insanlığın birlikteliği

Şamlı, "Biz bu başvuruyu bütün insanlığın vicdanını temsilen yapıyoruz. O nedenle, vicdan sahibi insanların imzalarıyla bu hukuki mücadeleyi desteklemesini istiyoruz," dedi. İmzaların, soykırımı durdurmak ve adaletin yerini bulması için bir araç olduğunu belirten Şamlı, kampanyanın insanlık tarihinin adalet mücadelesindeki önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi