Toprak kaymasının etkisiyle 30 evde yaşayan 114 kişi tahliye edildi. Şans eseri can kaybı veya yaralanma olmazken, evlerdeki sakinler geçici barınma ihtiyaçlarını otellerde veya akrabalarının yanında karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı

Vali Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgenin riskli alan ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Toprak kaymasından etkilenen 3 tek katlı evin zarar gördüğünü ve diğer evlerin yağmurdan veya toprak kaymasından etkilenmemesi için tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.

Vali Gül, "Herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Operasyon tamamen tedbir amaçlı gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın güvenliği için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda bir organizasyon yürütüyoruz." dedi.

Toprak kaymasının, inşaat çalışmaları yapılan meyilli arazilerde gerçekleştiğini belirten Vali Gül, bölgede genel bir toprak kayması tespit etmediklerini ifade etti. Ancak daha önce bilinen riskli yapıların olduğunu ve bu yapıların taşınması gerektiğini vurguladı.

Vali Gül, "Buradaki yapıların taşınması ve yıkılması gerekiyor. Normalde toprak kayması olmasa bile, bu yapıların riskli olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

Yetkililer, tahliye edilen ev sahipleriyle iletişime geçerek durumlarını değerlendireceklerini ve gerekirse kiracı olanların kiraya, ev sahibi olanların ise evlerine geri dönebileceklerini belirtti.