Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce engelli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden afetzedeler için umut oldu. Gaziantep ve komşu illerden 474 depremzede, merkezden ücretsiz olarak ortez, protez ve medikal malzeme desteği aldı.

Gaziantep'te Depremzedelere Umut Işığı

Nurdağı'nda yıkılan evinin enkazından sağ bacağını kaybeden Songül Güneş, hayatta kalan tek çocuğuna daha iyi bakabilmek için merkeze başvurdu. Depremde büyük bir acı yaşadığını ancak hayatta kalan çocuğu için ayakta kalması gerektiğini belirten Güneş, "Oğlum Alperen'e daha iyi bakabilmek için ayağa kalkmam gerekiyor. Belediyenin eğitim merkezine de devam ederek bir meslek öğrenip hayatımı idame etmek istiyorum" dedi.

Depremde Adıyaman'da sol ayağını kaybeden Mehmet Fatih Karatut da Ankara'da tedavi olduğu hastanedeki bir kişiden burayı duyarak geldiğini söyledi. Karatut, "Burası bizim için bir nevi hayata tutunma noktası olacak. Allah bunu yapanlardan razı olsun" diye konuştu.

Gaziantep'te Depremzedelere Umut Işığı (3)

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, merkezin yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen ülkedeki ilk proje olduğunu vurguladı. Şahin, "Uzuv kaybı yaşayan engellilere özel protez üretimi ve kas-iskelet sistemi bozuk olan hastalara yardımcı cihazlar yapılıyor. Daha önce kazazede veya doğuştan engelli olan vatandaşlarımıza hizmet verirken depremin ardından afetzedelere de destek vermeye başladık. Bugüne kadar 474 ampute vatandaşımız buradan ücretsiz destek aldı" dedi.

Fatih Erbakan'dan Hakkari açıklaması Fatih Erbakan'dan Hakkari açıklaması

Gaziantep'te Depremzedelere Umut Işığı (1)

Gaziantep Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, depremzedelerin yeniden yürümelerine ve normal hayatlarına dönmelerine yardımcı olarak hayati önem taşıyor. Ücretsiz hizmet sunması da bu zor dönemden geçen insanlar için büyük bir destek anlamına geliyor.