Ercan Küçük - Haber Merkezi

FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası olan şahıs yakalandı FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis cezası olan şahıs yakalandı

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya geçen yıl gerçekleştirilen silahlı saldırı davasının ikinci duruşması bugün Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 8 Mayıs’ta görülen ilk duruşmada tahliyen kararı verilen sanıklar bugün görülen ikinci duruşmada beraat etti.

Gazete Duvar'dan Pelin Akdemir'in aktardığına göre mahkeme heyeti ikinci duruşmada, 3 tanığı dinledi. Tanıklardan Özgür S, emniyette daire sayısını 25'den 35'e çıkarmak için Zülküf B. ile konuştuğunu ve sanık Zülküf B'nin Nilüfer Belediyesi ile görüştüğünü anlatırken duruşmada, ifadesini değiştirerek sanıkla değil Timuçin Z. isimli biriyle görüştüğünü söyledi.

Görüşü sorulan Yaman Kaya'nın avukatı Dilan Firik Akkuş, tanıkların emniyette verdikleri ifadeleri duruşmada değiştirdiklerini, polisin tutanaklarında sanık Sedat M.'nin olay günü elinde şemsiyeyle beklediğinin ve olay günü giydiği kabanla, yakalandığı gün giydiği kabanın aynı olduğunun tespit edildiğini söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Kapak 211400

Tanıkların dinlenmesinin ve avukat görüşünün ardından savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, alınan swap (elde kalan kurşun izi) örneklerinde herhangi bir emareye rastlanmadığı, olayı bizzat gerçekleştiren kişiyi gören ve teşhis eden görgü tanığının bulunmadığı, sanıkların üzerine atılan suçları işlediğine dair inandırıcı bir delilin olmaması gerekçesiyle sanıkların beraat etmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden dolayı sanık Zülküf B. ve Sedat M.'nin beraatine karar verdi. Gazeteci Kaya'nın avukatı Akkuş, karara itiraz edeceklerini ve İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

“Geri adım atmayacağız”

Gazeteci Yaman Kara, kararı Samimi Haber’e değerlendirdi. Karara itiraz edeceklerini vurgulayan Kaya şunları söyledi:

“Ben uzun süredir ağırlıklı kent suçlarını, Bursa’daki olarak imar usulü suçlarını yazan biriyim. Çok açık sebebi. İmar yolsuzluğuyla ilgili saldırıldı. Bu konudaki yazılarımızdan dolayı bu saldırı yapıldı.

Yıllardır bu yolsuzlukları tek yazan gazeteci benim. Biz aynı şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. İtiraz ettik, istinafa gideceğiz. Demek ki bu saldırı neticesinde ölseydim delil yetersizliğinden faili meçhul kalacaktım. Yazdığım imar yolsuzluklarının hepsinin delili var ama bana saldıranlar delil yetersizliğinden serbest kaldı. Hala neredeyse her gün yazılarımdan dolayı tehdit ediliyorum"

Editör: Haber Merkezi