Adli Tıp, Narin’in boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi Adli Tıp, Narin’in boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya platformu X hesabında kendisine gönderilen bir videoyu paylaştı ve ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Videoda maskeli bir kişi, Ağırel’in öldürülmesi için bir ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini öne sürüyordu.

Gözaltına alındılar

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, videodaki tehditleri savuran kişilerin tespit edilerek gözaltına alındığını bildirdi. EGM açıklamasına göre, şüphelilerden birinin 12, diğerinin ise 2 ayrı suç kaydı bulunuyor.

EGM'nin açıklaması şu şekilde:

“Son günlerde sosyal medyada yer alan ve organize suç örgütü lideri Mahsun Kuruçay’ın gazeteci Murat Ağırel’e silahlı saldırı düzenleyeceğine dair iddialar içeren videolar hakkında İstihbarat Başkanlığımızca yapılan çalışmalarda, videodaki maskeli şahsın O.Ö., videoyu kaydeden kişinin ise Y.K. olduğu tespit edilmiştir.

04.09.2024 tarihinde KOM Başkanlığımızın koordinasyonuyla İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen operasyonda, şüpheliler İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında üç adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, dört cep telefonu ve bir tripod ele geçirilmiştir. O.Ö. isimli şahsın 12 ayrı suçtan; Y.K. isimli şahsın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydı olduğu tespit edilmiştir.”

Editör: Ömer Göyce