Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Orta saha transferi için görüşmelerini sürdüren Galatasaray, rotasını İngiltere'ye çevirdi. Sarı-kırmızılı takımın futbolun yeni patronu İbrahim Hatipoğlu, yanına Cenk Ergün'ü de alarak Manchester United'da forma giyen Scott McTominay transferi için İngiltere'ye gitti.

Arda Güler'in maçında Umut Meler hakem olacak Arda Güler'in maçında Umut Meler hakem olacak

Galatasaray heyeti, McTominay transferini tamamlamak için Manchester'da görüşmelerde bulundu. Bu transferin kısa süre içinde sonuçlanması bekleniyor.

İngiliz basını, bu görüşmelerin ardından Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıracak bir haberi duyurdu. Haberde, "McTominay, Galatasaray için Manchester United'dan ayrılabilir" ifadeleri yer aldı. Sarı-kırmızılıların, İskoç orta saha oyuncusu ile prensip anlaşmasına vardığı ve Manchester United ile görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

Scott McTominay, futbol kariyerine 2013 yılında Manchester United’ın altyapısında başladı. U18, U21 ve U23 takımlarında gösterdiği başarılı performansın ardından, 2017-2018 sezonunda A Takım'a yükseldi. Premier Lig’de 176 maçta 10 bin 861 dakika forma giyen oyuncu, 19 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Ayrıca kariyerinde 22 Şampiyonlar Ligi maçında 1 gol ve 1 asist yaptı.