TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan kritik mücadelede Galatasaray, deplasmanda Tümosan Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek 6 puana ulaştı. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla hem ligdeki üstünlüğünü perçinledi hem de Şampiyonlar Ligi play-off turu öncesi moral depoladı.


Maçın ilk yarısında Galatasaray, 41. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun Mauro Icardi'nin asistiyle attığı golle öne geçti. Ancak Konyaspor, hemen ardından Oğulcan Ülgün ile skoru eşitleyerek soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.


İkinci yarıda ise Galatasaray, 59. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın golüyle yeniden öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun bu goldeki asisti de dikkat çekti. Mauro Icardi'nin 76. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.


Bu sonuçla birlikte Galatasaray, ligde 2'de 2 yaparken, Konyaspor ise ilk mağlubiyetini tattı. Sarı-kırmızılılar, gözünü Şampiyonlar Ligi'ne çevirdi ve 21 Ağustos Çarşamba günü Young Boys ile oynayacağı play-off turu ilk maçına hazırlanıyor.


Öte yandan, TFF'nin Avrupa kupalarında play-off oynayan takımlara verdiği özel izin doğrultusunda, Galatasaray'ın Gaziantep FK ile oynayacağı lig maçı ertelendi. Sarı-kırmızılılar bu maçı Eylül ayında oynayacak. Konyaspor ise ligde 3. haftada Bodrum FK ile karşılaşacak.