Süper Lig 2024-2025 sezonu bu akşam oynanacak Galatasaray-Hatayspor mücadelesiyle başlıyor. Rams Park'ta saat 21.00'de başlayacak bu karşılaşma, yeni sezonun ilk maçına ev sahipliği yapacak. Son şampiyon Galatasaray, taraftarlarının önünde sezona merhaba diyecek ve 5. yıldızı hedefleyen Cim Bom, 25. şampiyonluğunu kazanmak için sahada olacak. 24 şampiyonluğu bulunan Galatasaray, 5. yıldız için sadece bir şampiyonluk daha ihtiyaç duyuyor.

Yeni transferlerdeki heyecan yüksek. Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı aldığı 5-0'lık mağlubiyeti geride bırakmak isteyen teknik direktör Okan Buruk ve oyuncuları, taraftarlarına sezona galibiyetle başlama sözü veriyor. Sarı-kırmızılılarda esas heyecan, yeni transferlerde yaşanacak. Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara, bu akşamki maçta Galatasaray formasıyla ilk kez bir lig maçında sahne alabilirler.

Galatasaray, yeni sezon öncesi oynadığı 6 hazırlık maçının 4'ünde mağlup oldu. F.Düsseldorf, LASK Linz ve Parma'ya karşı alınan yenilgilerin yanı sıra Süper Kupa'da da Beşiktaş'a kaybeden sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda rakip filelere 10 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Lecce ve Trencin maçlarından ise galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig tarihinde birçok rekor kırarak dikkat çekti. Geçen sezon 102 puanla şampiyon olan Aslan, bir sezonda en fazla puan toplayan takım oldu. Ayrıca, üst üste 17 maç kazanarak bir sezonda elde edilen galibiyet sayısında rekor kırdı.

TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

Galatasaray, tam 82 gün sonra RAMS Park'ta taraftarının önünde sahaya çıkacak. 2023-2024 sezonunda iç sahada son maçını 19 Mayıs 2024'te Fenerbahçe derbisiyle oynayan sarı-kırmızılı takım, 2 ay 21 gün sonra tekrar taraftarıyla buluşacak.

Hatayspor, Galatasaray maçı öncesinde umutlu bir bekleyiş içinde. Teknik Direktör Özhan Pulat, "Taraftarımıza mahcup olmamak, iyi bir oyun sergilemek ve mücadele etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Hatayspor Genel Sekreteri Ahmet Atıç ise, "İlk maç da olsa galibiyet hedefiyle sahaya çıkacağız" şeklinde konuştu.

Muhtemel 11’ler:

Galatasaray: Muslera, Jelert, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Sara, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi.

Hatayspor: Bekaj, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Ghoulam, Diack, Abdulkadir, Hodzic, Bamgboye, Fernandes, Strandberg.