Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Buna göre sanık Dursun A.'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga'nın 26 Mart 2023’te Zonguldak Karabük yolu üzerindeki Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunmuştu.

Dina'nın ölümüne ilişikin savcılık iddianamesi kabul edildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle Dursun A. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "cinsel istismar" suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dokuz8 Haber'in aktardığına göre duruşmaya, davaya pek çok STK temsilcisi, siyasi parti temsilcisi ve Karabük’te okuyan çok sayıda Gabonlu üniversite öğrencisi katıldı.

Kabine toplantısı bugün: Öğretmen atamaları gündemde Kabine toplantısı bugün: Öğretmen atamaları gündemde

Aile Bakanlığı ve Ankara Barosu davaya katılma talebinde bulundu. Davanın tek tutuklu sanığı Dursun A., duruşmaya Düzce T Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı. Dina’nın avukatları sanığın mahkemede huzurda bulunmasını istedi. Hakim talebi red etti. Mahkeme heyeti iki tarafın avukatların taleplerini görüşmek için ara verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Ocak tarihine erteledi. Tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verdi.