Dünya

Fransa ilk 'yapay zeka bakanını' atadı

Fransa ilk yapay zeka (AI) bakanını atadı. Buna göre, Hükümetin start-up kuruluşu La French Tech'in CEO'su Clara Chappaz, Yapay Zeka ve Dijitalleşmeden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenecek.

Abone Ol

Hükümetin ilk yapay zeka (AI) bakanlığına atanan start-up kuruluşu La French Tech'in CEO'su Clara Chappaz Pazar günü LinkedIn'de yayınladığı mesajında, "Dijital ve yapay zeka gibi önemli konularda kamu eylemlerine olan bağlılığımı sürdürmekten mutluluk duyuyorum," dedi.

Fransa ayrıca, İngiltere ve Güney Kore'deki önceki iki zirvenin ardından şubat ayında Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz yıl Fransa, 2030 yılına kadar AI kümelerinin oluşturulması için 500 milyon euro yatırım yapılacak ulusal bir AI stratejisi yayınladı.

35 yaşındaki Chappaz, selefinde olduğu gibi Ekonomi ve Maliye Bakanlığı yerine Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'na bağlı olarak çalışacak.

Chappaz, La French Tech'in direktörü olarak etkileyici bir sicile sahip. Üç yıllık görev süresinde, bugüne kadar 700'den fazla start-up tarafından imzalanan isteğe bağlı bir eşitlik anlaşması oluşturdu.

Bu anlaşma, 2025 yılına kadar yönetim kurullarında asgari yüzde 20 kadın kotası uygulanmasını ve tüm yöneticilerin çeşitlilik konuları ile ayrımcılık ve tacizle mücadele konusunda eğitilmesini zorunlu kılıyor.

La French Tech'teki görevinden önce, lüks ikinci el giyim web sitesi Vestiaire Collective'in işletme müdürüydü ve ayrıca ikinci el çocuk giyim pazarı Lullaby'yi kurdu. Chappaz, aynı zamanda Harvard Business School mezunu.