HABER MERKEZİ
Kış mevsimi yaklaşınca kaplıcalara, termal tesisleri ilgi artar. Türkiye’nin her yanına yayılmış yüzlerce kaplıca ve bunların üzerine kurulmuş termal tesis var.
Kış mevsiminin getirdiği sıkıntılardan ve nükseden hastalıklardan korunmak için akla gelen ilk çözümlerden biri kaplıcalardır. Hem tatil yapıp hem rahatsızlıklarınıza şifa bulacağınız bir dönemi müjdeleyen “termal turizmi” sezonu, bugünlerde başlıyor.
Türkiye’de genel bir adlandırmayla “kaplıca” denen bu şifa kaynakları gerçekte birçok türe ayrılıyor. Sıcak su kaplıcaları, soğuk su çermikleri, suyunun içerdiği mineral değerleri açısından değişen özelliklerdeki ılıcalar, özellikleri cilt ve damar hastalıklarına şifa sağlayan balıklı çermikler ve daha niceleri…
Tüm bu türleri ve özellikleri sizler için harmanlayıp, bu kış gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz yerleri sizler için araştırdık. İşte Türkiye’nin en iyi kaplıcaları ve iyileştirdiği hastalıklar…
1- BALIKESİR GÜRE KAPLICALARI: CİLT, SEDEF, BÖBREK TAŞI, KARACİĞER, KADIN HASTALIKLARI
Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir mahalle olan Güre’de Türkiye’nin en gözde kaplıcalarından biri bulunuyor. Kaplıcanın Roma döneminden bile kullanıldığına ilişkin izler var. Kaplıcanın ortalama yıllık sıcaklığı 64 derece. Kaplıcaların yanında termal tesisler bulunuyor ve bu tesisler yerli ve yabancı birçok turiste ve hastaya hizmet veriyor. Uzmanların bu sularda yaptığı bilimsel tahlillerde, suyun potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve alüminyum içerdiği belirlenmiş.
Güre kaplıcalarının kadın hastalıkları, romatizma türleri, cilt hastalıkları, sedef, guatr, kireçlenme, böbrek taşı ve kumları ile karaciğer hastalıklarına iyi geldiği bizzat iyileşen hastalar tarafından söylenmektedir.