Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı

Filistin direnişinden Knesst’in kararına karşı birlik çağrısı 

Filistinli hareketler Hamas ve İslami Cihad`ın liderleri, İsrail Parlamentosu Knesset`te “Filistin Devleti’ni tanımama”yönünde alınan kararın ardından, Katar`ın başkenti Doha`da bir araya geldi.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, Knesset`in, Filistin davasını yok etmeye yönelik girişimlerine karşı birleşik bir ulusal duruş sergileme çağrısında bulundu.

Her iki hareketin de Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderliğini, İsrail`i tanıma kararını geri çekmeye çağırarak, Filistin halkının başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkı ve zorla yerinden edilenlerin geri dönüş hakkını teyit ettiği vurgulandı.

İki lider arasında geçen görüşmede ayrıca, Aksa Tufanı Operasyonu`na ilişkin siyasi durum ve sahadaki gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi. İsrail işgalinin artan insanlık dışı saldırıları, Filistin halkının tüm katliamlar ve acılara rağmen göstermiş olduğu olağanüstü kararlılık ve direniş savaşçılarının Gazze Şeridi`nde İsrail işgaline karşı sergilemiş olduğu üst düzey performans detaylıca ele alındı.
 
Filistin Yönetimi: Filistin devleti kurulmadan barış olmaz

Images-18

İsrail parlamentosu Knesset önceki gün, Başbakan Binyamin Netanyahu`nun Washington`a yapacağı ziyaret öncesinde, Filistin Devleti’nin kurulmasını reddeden bir karar tasarısını kabul etti.

Filistin Yönetimi kararı eleştirirken, sınırsız destekleriyle İsrail’den yana olan ABD’yi sorumlu tuttu.
Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, Knesset’in aldığı kararı eleştirerek, “Terörizm, çocukların yanı sıra kadın ve yaşlıları öldürmek için saldırılarını sürdüren işgaldir” dedi.
Ebu Redine yaptığı yazılı açıklamada, “Birleşmiş Milletler’de (BM) Filistin devletini tanıyan 149 ülke var. Kimsenin iznine ihtiyacı olmayan bağımsız devletimizin varlığını teyit eden uluslararası tanımalar peş peşe gelmeye devam ediyor” ifadeleriyle tüm dünyanın tanıdığı bir Filistin devletinin var olduğunu altını çizdi.  

İsrail meclisinde kabul edilen kararın aslında Tel Aviv yönetiminin “tüm bölgeyi uçuruma sürükleme yönünde sergilediği” bir ısrar olduğunu belirten Ebu Redine, gelişmelerden, sınırsız destekleriyle İsrail’den yana olan ABD’yi sorumlu tuttu.
Ebu Redine, “Uluslararası meşruiyet doğrultusunda Filistin devleti kurulmadan barış olmaz ve kimsenin güvenliği de olmaz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Burçin Çelikkol