İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artarak devam ederken, saldırılarda siviller katlediliyor. 

İnsanlık dramının yaşandığı bölgeden acı görüntüler geliyorFilistinli muhabir Selman Beşir muhabir arkadaşının ölümü sonrası yaptığı canlı yayında gözyaşlarına boğuldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentini hedef alan bombardımanında gazeteci Muhammed Ebu Hatab ve ailesinden 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Filistin'in resmi televizyon kanalı Filistin TV'nin haberinde, İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırıda, televizyon kanalının muhabiri Muhammed Ebu Hatab ve aile üyelerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistinli muhabir Selman Beşir muhabir arkadaşının ölümü sonrası "Bu yeleklerin hiç bir değeri yok" diyerek canlı yayında gözyaşlarına boğuldu. Çelik yeleğini ve miğferini çıkartan muhabir, "Artık dayanamıyoruz, yorulduk, tükendik… Öleceğiz, ve bunun ne zaman olacağı belli. Koruma yok, hukuk yok… Birer birer kaybediyoruz canlarımızı. Sadece şehit olmayı bekliyoruz" dedi. 

AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak

ÇATIŞMALARDA 33 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ  

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Kasım itibariyle İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda 33 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılarak, hayatını kaybeden gazetecilerin 28’inin Filistinli, 4’ünün İsrailli ve 1’inin Lübnanlı olduğu belirtildi.