Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde Antalya'da oynanan maçta İtalya'ya 3-1 yenilerek ikinci mağlubiyetini aldı. Geçen yıl Milletler Ligi'nde ilk kez şampiyon olarak tarihe geçen "Filenin Sultanları", 2024 yılı milli takım sezonunu Antalya'da açtı ve ilk haftanın üçüncü maçında İtalya ile karşılaştı. Voleybolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mücadelenin ilk seti, her iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. İtalya, 3 sayılık bir fark yakaladıktan sonra Türkiye, Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla sete tutunmaya çalıştı. Setin sonlarına doğru İtalya, hücum performansıyla 4 sayılık farka ulaştı. Ancak Türkiye, Melissa Vargas, Zehra Özbay, Aslı Kalaç ve Hande Baladın'ın sayılarıyla 24-24 eşitliği sağladı ve seti 27-25 kazanarak skoru 1-0 yaptı.

İkinci set, karşılıklı sayılarla başladı. İtalya, Antropova, Danesi ve Degradi'nin etkili servis, blok ve smaçlarıyla 5 sayılık farkı buldu. Türkiye, Melissa Vargas ile sete tutunmaya çalışsa da, setin son anlarında farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve ikinci seti 25-21 kaybetti: 1-1.

Üçüncü sette, Türkiye geriye düşmesine rağmen Melissa Vargas'ın üstün performansıyla öne geçmeyi başardı. Ancak toparlanan İtalya, hücumdaki verimliliğiyle seti 25-21 kazanarak öne geçti: 1-2. Dördüncü sette etkili blok ve smaçlarla bir ara 8 sayılık fark (20-12) yakalayan İtalya, seti 25-19, maçı da 3-1 kazandı.

Filenin Sultanları, yarın saat 20.00'de Fransa ile karşılaşacak. Bu yılki ilk sınavını Milletler Ligi'nde veren ve ilk maçında Japonya'ya 3-2 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, Hollanda'yı 3-1'lik skorla yenmişti. İlk maçında 14 Mayıs'ta Polonya'ya 3-0 kaybeden, ikinci maçında Almanya'yı 3-1 yenen ve Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden İtalya ise ilk hafta mücadelelerini tamamladı.

Maçta fair play kartları da öne çıktı. İlk sette, İtalyan hücumları sırasında dışarı çıkan topa kendilerinden temas olduğunu hakeme bildiren Ebrar Karakurt ve Hande Baladın, ikinci sette ise İtalya'dan Degradi, hakem Epaminondas Gerothodoros tarafından fair play anlamına gelen yeşil kartla ödüllendirildi.