Fenerbahçe'de Yusuf Yazıcı sürprizi Fenerbahçe'de Yusuf Yazıcı sürprizi

Antalya Spor Salonu’nda oynanan mücadelede A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Hollanda'yı 3-1 (25-14, 22-25, 25-23, 25-18) mağlup etti. Filenin Sultanları, Ebrar Karakurt'un sayısıyla başladığı birinci seti baskılı bir oyunla 25-14 önde kapattı. Başarılı oyuncu Zehra Güneş de ilk sette yaptığı blokla Milletler Ligi'ndeki ilk sayısını aldı.

Başa baş geçen ikinci seti Hollanda, Buijs'un bulduğu sayıyla 25-23 kazanarak durumu 1-1 yaptı. Sultanlar, üçüncü setin başında servislerde sıkıntı yaşasa da Ebrar Karakurt'un peş peşe ürettiği sayılarla üstünlüğü ele geçirerek seti 25-23 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette de avantajı koruyan Ay-yıldızlılar, özellikle Melissa Vargas'ın üst üste bulduğu üç ace ile öne geçerek seti 25-18 kazandı ve müsabakayı galibiyetle tamamladı.

Milletler Ligi ilk hafta maçında Filenin Sultanları, Japonya'ya 3-2 mağlup olmuş ve 22 maçlık galibiyet serisi sona ermişti. Hollanda ise açılış mücadelesinde Bulgaristan’ı 3-0’la geçmişti. Hollanda karşısında zaferle dönen temsilcimiz, önümüzdeki maçlarda İtalya ve Fransa ile karşılaşacak.

FIVB Milletler Ligi'nde üç hafta sonucunda ilk 8'de yer alan takımlar finallere katılmaya hak kazanacak. Finaller, Haziran ayında Tayland’da düzenlenecek.

Editör: Yağız Atay