Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki üçüncülük maçında bugün Brezilya ile karşılaşacak. Maç, South Paris Arena’da TSİ 18.15’te başlayacak ve TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım, bronz madalyayı boynuna takacak.

Türkiye, bu maçı kazanırsa olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını elde edecek. Brezilya ise daha önce olimpiyatlarda 2 altın, 2 bronz ve 1 gümüş madalya kazandı. İki takım arasındaki son beş karşılaşmanın üçünü Brezilya, ikisini Türkiye kazandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri ilk kez derbi heyecanı yaşayacak Fenerbahçe'nin yeni transferleri ilk kez derbi heyecanı yaşayacak

Brezilya'nın deneyimli antrenörü Ze Roberto, altın madalyayı kaçırmanın üzücü olduğunu belirterek, oyuncularını Türkiye ile oynayacakları bronz madalya maçına motive etmeye çalıştı. Ze Roberto, maç öncesi şunları söyledi: “Brezilya'nın bronz maçına çıkıyor olması hoşuma gitmiyor ama bu durumu değiştiremeyiz. Şimdi, düştüğümüz yerden kalkma zamanı. Altın madalyayı kaçırmak sinir bozucu, ancak madalyasız kalmak daha da sinir bozucu. Bu yüzden bronzu almalıyız.”

Öte yandan, yarı finalde Türkiye’yi eleyen İtalya ile Brezilya’yı eleyen Amerika Birleşik Devletleri arasındaki final maçı yarın saat 14.00’te oynanacak.